Lilian Carp (PAS) promite să construiască o uzină de prelucrare a deșeurilor biologice și medicale

Ala Găină

Candidatul PAS la alegerile locale din municipiul Chișinău, Lilian Carp, promite să construiască o uzină de prelucrare a deșeurilor biologice și medicale. Asigurarea a fost făcută în cadrul întâlnirilor electorale cu angajații Institutului Oncologic și Institutului Mamei și Copilului, cu care a discutat despre domeniul de sănătate și necesitățile actuale la nivel de municipiu.
„Una din problemele enunțate în cadrul întâlnirilor cu medicii sunt deșeurile biologice și medicale, care astăzi nu au un loc special de acumulare. Astfel, construcția unei uzine de prelucrare a deșeurilor ar rezolva aceasta problemă, dar și altele legate de acest aspect”, spune Lilian Carp.
Carp spune că s-a discutat și despre necesitatea extinderii infrastructurii sociale – grădinițe și școli.
„De exemplu, odată cu darea în exploatare a complexului locativ de lângă Grădina Botanică (și alte blocuri noi) fără școală și grădiniță în zonă locuitorii se vor confrunta cu o dificultate majoră. Este absolut necesar ca Primăria să ofere suport domeniului de sănătate publică, la fel ca domeniul învățământului din mun. Chișinău. Acestea fiind servicii prioritare pentru viața oamenilor”, a conchis Lilian Carp.