Liviu Vovc, candidat la șefia Primăriei Ialoveni solicită CEC-ului ca Partidul Șansa să fie scos din cursa electorală

Ala Găină

Liviu Vovc, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr pentru funcția de primar al orașului Ialoveni, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) excluderea Partidului ȘANSĂ din cursa electorală, susținând că acesta a încălcat regulile electorale.

Șor nu se lasă de șmecherii. Am solicitat CEC-ului ca Șansa lui Șor să fie scoasă din cursă”, a declarat Liviu Vovc, arătând că a observat un pliant distribuit de reprezentanții Partidului ȘANSĂ, care, în opinia sa, încalcă regulile codului electoral.

Vovc a explicat că partidul sus-menționat folosește pliante care menționează “TIPĂRIT LA ECHIPAMENT TEHNIC PROPRIU. PARTIDUL ȘANSĂ”, o opțiune de tipărire care, conform legislației electorale, este permisă doar candidaților independenți care nu și-au deschis cont electoral. Partidele politice sunt obligate să finanțeze toate materialele de campanie electorală din fondul electoral.

Cei de la ȘANSĂ încearcă să eludeze legea, finanțând ilegal campania electorală, fără a face achitările de pe contul fond electoral”, a subliniat Vovc.

Împreună cu juriștii săi, Vovc a scris o contestație la CEC, solicitând sancționarea contracandidatului pentru presupusa ilegalitate.