MAE către Ambasadorul Rusiei în Moldova: „Nu admitem ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”

Redacția Liber TV

Nu admitem ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre. Este declarația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova către Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Asta după ce miercuri, 20 aprilie, diplomatul rus a fost convocat la MAEIE pentru a oferi explicații cu privire la declarațiile ofensatoare ale Rusiei la adresa Republicii Moldova. 

„În cadrul întrevederii cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, diplomatului rus i-a fost expusă poziția Republicii Moldova în legătură cu declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus și reiterată solicitarea de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Amintim că oficialităţi ruse au reacţionat vehement faţă de interzicerea în Republica Moldova a unui simbol al invaziei Rusiei în Ucraina, după ce preşedinta Maia Sandu a promulgat marţi o lege în acest sens.

Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) pentru politica informaţională, a ameninţat-o direct pe preşedinta Maia Sandu că ţara sa ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”.

Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov pe contul său din Telegram.