Mai multe formațiuni ale opoziției s-au adunat la Moscova și au anunțat formarea blocului politic “Victoria”, condus de Ilan Șor. Ce vector politic va avea

Adrian Sirbu

Astăzi, într-un hotel din Moscova, liderii partidelor de opoziție s-au adunat pentru un eveniment important. Aceștia au format blocul politic „Victoria”.

Printre participanți s-au numărat Ilan Șor, bașcanul Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei Dmitrii Constantinov, liderul partidului „Șansă” Alexei Lungu, deputata Marina Tauber, președinta partidului „Renaștere” Natalia Parasca și parlamentarul Vasile Bolea.

Tauber a menționat că este importantă unitatea în fața problemelor aduse de Uniunea Europeană și de guvernarea condusă de Maia Sandu și PAS.

Fiecare lider de partid din opoziție a avut câte o cuvântare, iar în mare parte aceștia au vorbit despre eșecurile guvernării PAS, dar și au adus critici în adresa Maiei Sandu.

Secretarul executiv al Consiliului Politic Național a fost desemnat Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Ilan Șor va conduce Comitetul Executiv. Marina Tauber, deputat al Parlamentului Moldovei, a devenit secretarul Comitetului Executiv.

Blocul nostru se numește „Victoria”, și nu se referă doar la câștigarea alegerilor prezidențiale. După scrutin, va începe adevărata muncă. Acum este important ca rațiunea să câștige.

Noi oferim o nouă cale pentru Moldova. Ideea UE este o fantomă, este distructivă pentru cetățeni și pentru țară. Sandu nu are nimic de oferit oamenilor, pe care deja i-a jefuit complet. Chiar și sondajele, efectuate de actuala guvernare a Moldovei, arată că popularitatea ideii de aderare la UE în Moldova este în scădere. Astfel, dacă în 2021, 72% susțineau integrarea în UE, în 2022 cifrele au scăzut la 57%, iar acum acest indicator depășește puțin peste 50%. Este evident că oamenii se dezamăgesc de UE”, a declarat Ilan Șor.

Menționăm că acest eveniment nu a fost anunțat public, iar conform organizatorilor, la eveniment au participat peste 500 de persoane.