(VIDEO) Maia Sandu a făcut totalurile Summitului din 1 iunie: „R. Moldova nu mai este văzută drept o țară batjocorită de Kremlin”

Ala Găină

„Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie se datorează fermității cu care Moldova și-a apărat democrația, libertatea și din credința că țara va reuși”, susține Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute de președintă în cadrul unei conferințe de presă, în care a făcut bilanțul evenimentului. 

„Am avut încredere în Moldova și în aceste zile Europa a arătat că are încredere în Moldova. Summitul Comunității Politice Europene la care au participat 49 de președinți, prim-miniști, înalți oficiali europeni a pus Moldova în centrul Europei și a arătat lumii întregi că noi, moldovenii, putem face orice ne propunem și că suntem mândri de țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a transmis un mesaj în care le-a mulțumit cetățenilor care s-au implicat în organizarea evenimentului. Șefa statului a remarcat faptul că „la 1 iunie, R. Moldova a fost centrul Europei”.

„Moldova este un partener respectat de toate țările europene. Moldovenii sunt tratați cu stimă și de la egal la egal pentru ceea ce suntem, un popor demn, omenos. Despre Moldova se scrie cu apreciere în presa internațională. Nu mai suntem țara despre care să scrie doar când se întâmplă ceva rău.  Moldova nu mai este văzută ca acum câțiva ani drept un loc obscur unde grupările criminale își împart averea statului. Moldova nu mai este văzută drept o țară care se lasă batjocorită de Kremlin”, a mai adăugat șefa statului.

Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene, care a reunit 49 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. La încheierea celui de-al doilea Summit, președinta a declarat că participanții au fost uniți împotriva „celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace”. Potrivit șefei statului, liderii prezenți joi la Bulboaca au fost de acord să-și continue eforturile de integrare a continentului „printr-o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate și mai multe acțiuni în materie de energie, reziliență și climă”.