Maia Sandu anunță că va candida pentru al doilea mandat și va cere organizarea unui referendum pentru a decide “ce drum alegem”

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu anunță că va candida pentru un al doilea mandat la Președinție și solicită desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a cerut Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului. Adresarea a fost făcută prin intermediul unui videoclip publicat pe 24 decembrie.

Dragi cetățeni, cu câțiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. După 3 ani de mandat, am reușit să menținem pacea acasă, să întărim independența țării, să avem o guvernare alături de oameni și să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană și este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a punctat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că pe parcursul mandatului său și-a asumat să ducă până la capăt misiunea integrării europene.

Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși. Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024”.

Amintim că pe 15 noiembrie 2020 în Republica Moldova a fost organizat turul doi al alegerilor prezidențiale în urma cărora Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova.