Maia Sandu: „Discuțiile despre unirea cu România au fost mereu pentru a speria oamenii”

Adrian Sirbu

Discuțiile despre unire au fost mereu generate pentru a speria oamenii, afirmă Maia Sandu. Președinta a făcut declarația într-un interviu acordat pentru Nokta, menționând că subiectele din spațiul public ar trebui să fie axate pe subiecte mai importante, scrie Realitatea.md

„A fost mereu o discuție pentru a speria oamenii. Spuneau când abia am venit la putere, că mâine va fi unirea. Suntem țară democratică. Doar poporul poate decide. Restul sunt doar discuții. În loc să vorbim ce facem ca oamenii în Găgăuzia să știe limba, ca limba găgăuză să nu dispară, să nu dispară cultura, cum să îmbunătățim economia (…)”, a declarat Sandu.

În opinia președintei, investitorii se sperie și nu vin în Moldova, când citesc că actori politici din Găgăuzia vor să destabilizeze Moldova. Totodată, Sandu a declarat că România ajută Republica Moldova, inclusiv locuitorii autonomiei.

În același timp, șefa statului a punctat că România este un stat pașnic. Președinta s-a referit în cadrul interviului și la vizitele oficialilor de la Comrat la Moscova, punctând că astfel aceștia ar demonstra că susțin războiul din Ucraina.