De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

Maia Sandu, în vizită peste Ocean. Va participa la a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. La New York, șefa statului va participa la segmentul de nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale Organizației Națiunilor Unite, transmite IPN.

Administrația prezidențială precizează că tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii și relansarea solidarității globale: accelerarea acțiunii privind Agenda 2030 și Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperității, progresului și sustenabilității pentru toți”.

În perioada 18-20 septembrie, șefa statului va participa la dezbaterile din cadrul Adunării Generale a ONU. Programul vizitei va mai include, printre altele, participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. În marja participării la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale, președinta va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Vizita este efectuată la invitația secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres.