Maia Sandu invită cetățenii să sărbătorească în curtea Președinției

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu invită cetățenii să sărbătorească „Moldova Europeană”, pe 17 decembrie, începând cu ora 14.00, în curtea Președinției. Evenimentul are loc în contextul deciziei Consiliul European de a deschide negocierile de aderare cu Moldova, transmite IPN.

Dragi cetățeni, vă invit să sărbătorim Moldova Europeană. Să ne bucurăm împreună de un pas istoric pentru destinul țării noastre. Am reușit să obținem încrederea Uniunii Europene, am păstrat unitatea și am muncit cu toții foarte mult pentru ca Moldova să câștige șansa unui viitor mai bun pentru toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a îndemnat toate instituțiile, toți partenerii, antreprenorii din Moldova să vorbească despre integrarea europeană, să promoveze parcursul nostru european și să transforme întreaga Moldova într-un stat european.

Consiliul European a decis în ședința din 14 decembrie deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova. În aceeași ședință, Georgiei i-a fost oferit statutul de candidat. De asemenea, UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia Europeană să raporteze până în martie în vederea luării unei astfel de decizii.