Maia Sandu primește 25 de mii de euro din partea orașului Leipzig. Ce va face cu banii

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu primește încă un premiu bănesc. De data aceasta din partea primăriei orașului Leipzig din Germania. Premiul “Leipzig Robert Blum pentru Democrație” este însoțit de suma de 25 000 de euro.

Premiul este oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier o dată la doi ani unei persoane remarcabile din domeniile culturii, artei, științei, religiei, politicii și jurnalismului, anunță Președinția.

Potrivit Primăriei Leipzig, premiul recunoaște eforturile de consolidare a democrației în R. Moldova sub conducerea Maiei Sandu.

Sunteți un luptător pentru democrație, un european plin de pasiune și un reformator curajos”, a declarat președintele Steinmeier.

Șeful cabinetului Președintelui R. Moldova, Adrian Băluțel, a declarat că Maia Sandu va dona cei 25 000 de euro unei organizații de caritate.

,,Președinta Maia Sandu va dona unei organizații de caritate din R. Moldova suma de 25 000 de euro ce însoțește ,,Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație”, cu care a fost onorată de orașul Leipzig”, a scris Băluțel pe Telegram.

Amintim că la începutul anului Maia Sandu a primit și premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, în valoare de 30 000 de euro. Banii au fost donați Asociației “Prietena Mea”, condusă de Ludmila Adamciuc, mama unei fetițe cu sindrom Down.