Maia Sandu s-a întâlnit cu studenții de la USM și cu profesorii unui liceu din Strășeni: „Integrarea europeană este proiectul de țară de care cel mai mult vor beneficia tinerii”

Ala Găină

Președinta Maia Sandu continuă întâlnirile cu alegătorii. Astăzi, aceasta s-a întâlnit cu mai multe femei, lidere în comunitățile pe care le reprezintă, cu studenții mai multor facultăți de la Universitatea de Stat din Moldova și a mers la Strășeni, ca să discute cu profesorii celui mai mare liceu din raion.    

În prima parte a zilei, Maia Sandu a participat la un eveniment cu femei, ambasadoare ale aderării Moldovei la UE.

„În Planul pentru Moldova ne-am angajat să asigurăm alimentația sănătoasă și gratuită pentru toți copiii clasele primare și gimnaziale. Este important să asigurăm, de asemenea, locuri suficiente în grădinițe, să deschidem grupe de creșă și să implementăm un program național pentru protecția copilului”, a punctat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a discutat cu studenții de la Facultățile de drept, jurnalism, științe politice și relații internaționale de la Universitatea de Stat din Moldova. În mesajul său a subliniat că planurile pentru educația universitară sunt ambițioase: la cele 500 de milioane de lei investite deja în universități și colegii, urmează investiții de 1 miliard de lei în infrastructură și creșterea salariilor. Astfel, universitățile noastre vor fi mai competitive, iar tinerii vor rămâne acasă.

„Integrarea europeană este proiectul de țară de care cel mai mult vor beneficia tinerii. Participarea la alegeri, implicarea civică, combaterea dezinformării – toate acestea înseamnă să-și ia destinul în propriile mâini. Nu doar al lor, ci destinul întregii țări”, a menționat Maia Sandu.

După-amiază, a urmat o discuție și cu profesorii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” despre educație, copii și viitor. Liceul este cel mai mare din raion și va deveni una dintre cele 35 de școli model, parte a unui program ambițios de 1,3 miliarde de lei.

„Angajamentele din Planul pentru Moldova presupun creșterea salariului mediu al profesorilor la nivelul salariului mediu pe economie și extinderea rețelei de școli-model la 90 de instituții. Multe s-au început în educație, multe avem de făcut, însă le putem face doar într-un stat democratic, european și ferit de primejdii”, a conchis Maia Sandu.