Maia Sandu s-a întâlnit la New York cu președintele SUA Joe Biden

Adrian Sirbu

Președinta Maia Sandu a avut o nouă întâlnire cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, în cadrul celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York.

„Pe măsură ce Moldova își consolidează democrația, apreciem parteneriatul strategic de durată și relațiile strânse cu Statele Unite ale Americii”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de pe o rețea socială, acolo unde a și fost publicată poza de la întâlnirea cu Joe Biden și soția acestuia, Jill Biden.

În cadrul Adunării Generale a ONU, șefa statului a avut discuții și cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken și Samantha Power, administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională. De asemenea, președinta s-a întâlnit și cu secretarul general al organizației, Antonio Guterres, cu care a discutat progresul Moldovei, provocările curente, securitatea regională și impactul războiului de la hotar.

Șefa statului a avut discuții și cu omologii ei din mai multe țări europene, precum Bulgaria, Cipru, Elveția, Estonia, Letonia, Ungaria și Slovacia.