Maia Sandu și Igor Grosu, vizită la Centrul Eparhial din Cahul, al Episcopiei Basarabiei de Sud

Adrian Sirbu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat astăzi o vizită la Centrul Eparhial din Cahul, al Episcopiei Basarabiei de Sud, însoțită de Igor Grosu, președintele Parlamentului.

În cadrul întâlnirii, Părintele Episcop Veniamin a împărtășit oficialilor aspecte esențiale din activitatea eparhiei și a subliniat importanța Bisericii Ortodoxe Române în contextul stabilității și coeziunii sociale din Republica Moldova. Discuțiile au acoperit diverse subiecte legate de rolul Bisericii în viața comunității și în promovarea valorilor spirituale și sociale, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.

La finalul întrevederii, în semn de prețuire și recunoștință pentru vizită, Preasfinția Sa i-a dăruit Președintei Maia Sandu o icoană cu chipul Maicii Domnului, simbol al ocrotirii și al unității tuturor creștinilor. Acest gest reflectă și prețuirea comunității credincioșilor din eparhia sudică a Mitropoliei Basarabiei față de conducerea țării.

Această întâlnire a reprezentat nu doar un moment oportun de dialog între conducerea țării și conducerea episcopiei românești, ci și o manifestare a unității și colaborării între instituțiile statului și Biserica, pentru binele și prosperitatea întregii comunități”, mai anunță Mitropolia Basarabiei.

Episcopia Basarabiei de Sud este succesoarea canonică și istorică a Episcopiei Cetății Albe-Ismail, dar și a eparhiilor românești care au funcționat în acest teritoriu de-a lungul istoriei.