Maia Sandu spune că a devenit ţinta unei campanii de denigrare: „Ultima minciună este că eu aş interzice culesul măceşului”

Adrian Sirbu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susţine că atât ea, cât şi conducerea ţării a devenit ţinta unei campanii de denigrare, menite să inducă panică în rândul cetăţenilor şi să le zdruncine încrederea. Şefa statului îndeamnă cetăţenii să analizeze cu atenţie ştirile şi informaţiile răspândite în spaţiul online. Reacţia vine după ce în mediul virtual au început să circule din nou imagini trucate care vor să inducă ideea că este Maia Sandu cea care vorbeşte.

Atacurile asupra democraţiei nu se fac doar cu arma, se fac prin minciună şi slăbirea încrederii în societate. Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea, a conducerii democratice a Moldovei, a instituţiilor. Imagini video trucate, dezinformare, ştiri mincinoase care au drept unic scop să inducă panică, să ne dezbine şi să facă din Moldova o ţintă slabă pentru influenţă externă, o ţară care să nu poată să-şi decidă liber soarta”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

În sate, oamenii îmi zic că ultima minciună este că eu aş interzice culesul măceşului. Ar fi o glumă, dacă n-am şti că în spatele acestor minciuni stă un interes meschin, un interes potrivnic tuturor cetăţenilor noştri. La aşa nivel ridicol au ajuns cei care vor să slăbească Moldova”, spune Maia Sandu într-o aluzie la Rusia şi interpuşii ei.

Preşedinta Republicii Moldova avertizează că minciunile vor continua şi vor lua proporţii tot mai mari.

Vă îndemn să analizaţi cu atenţie ce citiţi, să nu vă lăsaţi prinşi în capcana propagandei, să aveţi încredere în Moldova, căci doar aşa, împreună, vom reuşi să construim viitorul pe care ni-l dorim cu toţii”, îşi sfătuieşte Maia Sandu concetăţenii.