colaj foto:Libertv

Mâine va avea loc întrevederea între doi „presedinți” aleși ilegal

Vasile Cojocari

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că mâine, 4 ianuarie, va avea o întrevedere de lucru cu Vadim Krasnoseliskii, „conducătorul” Transnistriei, după care va urma și întrevederea cu „coordonatorul” său de la Kremlin.

„Mâine, 4 ianuarie, 2017, în orașul Bender, va avea loc prima mea întrevedere de lucru cu Vadim Krasnoseliskii, conducătorul Transnistriei”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook. Anterior, Dodon a declarat că înainte de a pleca la Moscova, el va efectua o vizită în regiunea transnistreană pentru a discuta situația din regiune. 

Președintele țării urmează să se întâlnească, în data de 17 ianuarie, cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut de șeful statului după întrevederea avută cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, din data de 24 decembrie. După venirea la cârma regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski a declarat ferm că „Poporul transnistrean nici nu vrea să audă de federalizare sau unire cu Moldova. Oamenii au zis clar că sunt pentru independență și în viitor se vor orienta spre Rusia”.