Malurile de Prut, tot mai aproape! Parlamentele de la Chișinău și București se reunesc sâmbătă în prima ședință comună

Ala Găină

Parlamentele Republicii Moldova și României se întrunesc în prima ședință comună, care va avea loc sâmbătă la Chișinău. Din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și președinta țării, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu, transmite IPN.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, citat într-un comunicat de presă al instituției.

Agenda va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10.00.