Mama lui Igor Dodon nu s-a prezentat la Procuratură! A depus cerere de amânare

Redacția Liber TV

Galina Dodon, mama fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a venit vineri, 15 iulie, la Procuratura Anticorupție, unde urma să fie audiată pe marginea provenienței sumelor de bani depistate de procurori în urma perchezițiilor la ea acasă, în satul Sadova, din raionul Călărași. Femeia s-ar fi îmbolnăvit.

Avocații Galinei Dodon au cerut amânarea audierii acesteia.

La data de 24 mai, procurorii anticorupție, ofițerii CNA  și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au efectuat zece percheziții în imobile și automobile care aparțin fostului președinte al țării, Igor Dodon, inclusiv la domiciliul mamei sale din Sadova. În rezultatul descinderilor, procurorii au depistat și ridicat bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.

Mai exact, au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600 de lei; 17 005 de euro și 1000 de dolari, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

„Menționăm, că suma de 17 005 de euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat”, preciza PA.

Fostul președinte, Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Acesta se află în prezent în arest șa domiciliu.