MAN a sesizat Comisia Electorală Centrală privind “distribuirea ilegală a ziarelor pro Maia Sandu de către PAS”

Adrian Sirbu

Partidul Mișcarea Alternativa Națională, a sesizat Comisia Electorală Centrală privind “distribuirea ilegală a ziarelor pro Maia Sandu de către PAS. Potrivit unui comunicat, Partidul MAN se opune monopolizării procesului de integrare europeană de către orice partid sau grup.

Nu vom tolera practicile ilegale ale partidului de guvernare care încalcă Codul Electoral și bunele practici electorale. De aceea, astăzi, Mișcarea Alternativa Națională a sesizat Comisia Electorală Centrală despre distribuirea a 380 de mii de ziare de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în care se face agitație în favoarea candidatei declarate Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 și se politizează referendumul din aceeași zi.

Aceste ziare sunt dedicate în întregime promovării imaginii candidatei Maia Sandu, incluzând poze, citate și discursuri ale acesteia. Astfel, PAS promovează direct și intensiv imaginea candidatei susținute la alegerile prezidențiale, ceea ce este ilegal și creează concurență neloială față de alți potențiali candidați, periclitând desfășurarea unor alegeri libere și corecte”, se arată în comunicatul MAN.

Potrivit formațiunii, astfel de practici nu se încadrează în conceptul de alegeri libere și corecte.

Organul responsabil de asigurarea corectitudinii procesului electoral, Comisia Electorală Centrală (care se prezumă a fi imparțială), trebuie să înceteze aplicarea standardelor duble, să impună partidului de guvernare respectarea legii și să aplice în mod uniform legea pentru toți”, se mai arată în comunicat.