De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Ion Ceban( MAN): Vom reabilita alte 400 km de străzi și trotuare

Adrian Sirbu

Echipa Partidului MAN anunță că, în următorii ani, vor fi reabilitați alți 400 de kilometri de străzi, drumuri și trotuare, iar după intervențiile masive pe arterele principale, proiectele vor fi redirecționate pe drumurile și trotuarele secundare.

”Vom continua să reabilităm drumurile și trotuarele, iar iluminatul să fie modernizat. Oamenii vor infrastructură reabilitată. Iată de ce de pe străzile magistrale ne vom extinde pentru a repara drumurile secundare, trotuarele pe străzile secundare. Astfel ca să reuși la fel ca în perioada ultimilor ani să reabilităm alte 400 de km de drum și trotuare. Iluminatul să fie modernizat de tip led pe toate străzile și să fie iluminat în tot orașul. Pentru fiecare domeniu avem planificate proiecte, cum ar fi supralărgirea străzilor, unde este nevoie, instalarea semafoarelor, găsirea soluțiilor de a moderniza intersecțiile aglomerate. Pentru siguranța pietonilor vom crea noi treceri pentru pietoni, supraînălțarea trecerilor, crearea insulelor și iluminarea trecerilor pietonale”, a precizat Ion Ceban în cadrul prezentării de azi a Programului MAN de administrare a orașului.

Documentul de priorități prevede și soluții pentru transportul public.

”Noi cunoaștem cum să procurăm mai multe unități de transport, deoarece am demonstrat în ultimii ani când am procurat peste 300 de unității noi. Și ne propunem să procurăm mai mult transport public, dar și transport de capacitate mică ca să poată să ajungă și pe străzile unde nu pot intra troleibuzele și autobuzele. Vom continua să dezvoltăm pistele pentru bicicliști, dar și benzile dedicate pentru transportul public”, a mai adăugat Ion Ceban.

Programul MAN prevede și soluții pentru crearea de noi locuri de parcare la intrare în oraș, fiind deja identificate zonele pentru aceste spații.

 

 

📍Infrastructură accesibilă pentru Chișinău

Vom continua să reabilităm drumurile și trotuarele, să modernizăm iluminatul. Oamenii vor infrastructură reabilitată.
Iată de ce, de pe străzile magistrale ne vom extinde pentru a repara drumurile și trotuarele pe străzile secundare.
Astfel ca să reușim la fel ca în perioada ultimilor ani să reabilităm alte 400 de km de drum și trotuare.

Pentru fiecare domeniu avem planificate proiecte:
– Lărgirea străzilor, unde este nevoie, instalarea semafoarelor, găsirea soluțiilor de a moderniza intersecțiile aglomerate.
– Pentru siguranța pietonilor vom crea noi treceri pentru pietoni, supraînălțarea trecerilor, crearea insulelor și iluminarea trecerilor pietonale.
– Procurarea noilor unități de transport, în ultimii ani am înnoit Parcul de autobuze și troleibuze cu peste 300 de unității noi.
– Ne propunem să procurăm mai mult transport public, dar și transport de capacitate mică care să poată ajunge și pe străzile unde nu pot intra troleibuzele și autobuzele.
– Vom continua să dezvoltăm pistele pentru bicicliști, dar și benzile dedicate pentru transportul public.
– Parcările la intrare în oraș vor fie create, am lucrat mult la proiectarea acestora și la determinarea locațiilor.

***

📍 Доступная инфраструктура для Кишинева

Мы продолжим восстанавливать дороги и тротуары, модернизировать освещение. Люди хотят восстановления инфраструктуры.

После ремонта главных улиц мы переключимся на второстепенные дороги и тротуары, чтобы мы смогли, как за последние несколько лет, реабилитировать еще 400 км дорог и тротуаров.

У нас запланированы проекты по каждому направлению:

– Расширение улиц, где это необходимо, установка светофоров, поиск решений по модернизации оживленных перекрестков.

– Для безопасности пешеходов мы будем создавать новые пешеходные переходы, приподнятые переходы, будем создавать островки безопасности и освещать пешеходные переходы.

– Закупка новых единиц транспорта: за последние годы мы пополнили автобусно-троллейбусный парк более чем 300 новыми единицами.

– Мы намерены приобрести еще больше общественного транспорта, а также транспорта малой вместимости, который сможет добираться до улиц, куда не могут заехать троллейбусы и автобусы.

– Мы продолжим развивать велосипедные дорожки, а также выделенные полосы для общественного транспорта.

– Будут созданы парковки на въезде в город: мы провели большую работу над их дизайном и определением мест.

Publicată de MAN – Mișcarea Alternativa Națională pe Luni, 23 octombrie 2023