Marcel Ciolacu: Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei

Adrian Sirbu

Premierul român, Marcel Ciolacu a afirmat că unirea pe care dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei şi a precizat că această unire economică a Moldovei cu restul ţării va conduce la dezvoltarea rapidă a zonei, scrie news.ro.

El a mai transmis că 2024 este un an extrem de dificil cu patru rânduri de alegeri, iar în calitate de prim-ministru responsabilitatea sa este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale.

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor.

Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii şi-au unit eforturile şi au pus bazele României ca stat naţional, unitar şi democratic. Şi atunci, mulţi s-au opus. Şi din afara ţării, dar şi din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniţi. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial! În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul ţării va conduce, în sfârşit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creşterea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că reformele începute de Guvern permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.