Marcela Paladi, tânăra care și-a pierdut picioarele într-un accident, va candida la alegerile locale din partea PLDM

Ala Găină

Marcela Paladi, tânăra care la începutul acestui an și-a pierdut ambele picioare într-un tragic accident rutier pe Viaductul de la Botanica, va candida pentru funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) din Partea partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

„În aceste zile, după lungi cugetări, am luat o decizie despre care consider că este corect să vă anunț personal. După cum bine știți, în urma cumplitei tragedii prin care am trecut în luna februarie a anului trecut, viața mea s-a schimbat în totalitate. De fapt, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, practic a trebuit să-mi iau viața de la zero. Trebuie să recunoaştem că Chişinăul nu este un oraş prietenos sau confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale.

E nevoie de o strategie aparte, de un plan de acţiuni concrete, de multă muncă, de efort susţinut pentru ca persoanele cu necesităţi speciale să se poată simţi cât mai confortabil posibil în Chişinău, să nu se simtă excluse din viaţa activă. Dar, e una când constaţi existenţa problemelor şi cu totul alta e când te implici. Cred că v-aţi convins deja că eu sunt omul acţiunii şi, când văd o problemă, în loc să mă plâng, prefer să o soluţionez. De aceea, vă anunţ despre decizia mea de a candida la funcţia de consilier în CMC în alegerile din data de 5 noiembrie 2023”, a scris Marcela pe pagina sa de Facebook.

Marcel spune că vrea să vină în Consiliu nu pentru a face politică, ci pentru a se implica activ în transformarea Chişinăului într-un oraş prietenos, confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale.