Marina Tauber, din nou, fără imunitate parlamentară. Acuzațiile Procurorului General

Ala Găină

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a rămas fără imunitate parlamentară. Ambele cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, au fost votate de deputați.
Prima cerere a adunat 58 de voturi (53 de deputați PAS și cinci deputați din fracțiunea ȘOR), iar a doua cerere a obținut 57 de voturi (52 de deputați PAS și cinci deputați din fracțiunea ȘOR).

Hotărârile Parlamentului vor fi remise procurorului general interimar în termen de trei zile.

Potrivit Constituției, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului după ascultarea sa.

În cadrul cauzei penale sunt probe care indică asupra faptului că Partidul „ȘOR” a efectuat plăți către interpreții Filip Kirkorov și Morgenshtern, în sumă de 260.000 de dolari, pentru organizarea concertului care urma să aibă loc în iunie 2022. Prin urmare, deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate nu au fost restituite.

Totodată, pentru transportarea participanților la manifestațiile din PMAN, partidul a achitat peste 3 milioane de lei. În același timp, rezultă că Partidul „ȘOR” lunar achita membrilor săi de partid suma de 100.000 de euro. Pentru semestrul întâi 2022 au fost efectuate plăți de 600.000 de lei. Cheltuielile suportate de partid, peste 20 de milioane de lei, depășesc substanțial suma indicată în raport”, a argumentat procurorul general interimar, Dumitru Robu.