Mesaj puternic din Occident! Joe Biden: „Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate”

Ala Găină

Mesaj puternic din Occident. Președintele american Joe Biden s-a adresat în timpul discursului susținut la Varșovia și Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, cerând audienței aplauze pentru ea. „Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate”, a spus Biden. În același timp, șefa statului a declarat că a fost un privilegiu să asculte discursul istoric al liderului de la Casa Albă.

„Atât de curajoși sunt liderii opoziției și oamenii din Belarus, care continuă să lupte pentru democrație. Vedem dorința moldovenilor de a trăi în libertate, și-au câștigat independența și sunt acum în drum spre a deveni membri UE. Președintele Sandu este aici cu noi, sunt mândru să fiu alături de dvs și oamenii iubitori de libertate din Moldova. Dați-i un rând de aplauze”, a declarat Joe Biden la Varșovia.

âUlterior, după ce liderul american a spus că e mândru să fie alături de moldoveni, președintele Maia Sandu a scris pe Twitter că a fost un privilegiu să-l cunoască și să asculte discursul istoric al lui Joe Biden, la Varșovia.

„Moldova prețuiește libertatea și ne angajăm să rămânem parte a lumii libere. Recunoștința mea sinceră față de președintele Biden pentru sprijinul său neclintit pentru Moldova și pentru solidaritatea cu noi”, a scris Sandu, pe Twitter.

Casa Albă a anunțat marți că președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit la Varșovia, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul întrevederii, Joe Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Președintele american a subliniat, de asemenea, asistența oferită de Statele Unite pentru a ajuta R. Moldova să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică.