Ministerul de Externe îi răspunde lui Șor: E cinic și fără suflet să încerci să obții câștiguri politice dintr-o tragedie

Ala Găină

Acuzațiile făcute de oligarhul fugar Ilan Șor, precum că autoritățile nu au permis aterizarea unei curse charter Tel Aviv-Chișinău, în care se aflau cetățeni moldoveni, sunt complet neadevărate și au ca scop manipularea celor afectați de situația tragică din israel. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Igor Zaharov.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, doresc să subliniez că autoritățile noastre nu au impus nicio restricție privind aterizarea aeronavei. Afirmațiile făcute de fugarul Șor sunt complet neadevărate și au ca scop manipularea celor afectați de această tragică situație. Acest individ cunoaște perfect toate procedurile care trebuie urmate, dar cu toate acestea, a adus oameni la aeroport și i-a pus să aștepte, sugerând că statul nu le permite să intre” se notează în mesajul MAEIE.

Ministerul de Externe a precizat că dosarul complet de autorizație a fost depus la ora 18:30, iar Autoritatea de Aeronautica Civilă au dat asigurări că vor analiza solicitarea în regim de urgență, cu toate că termenul obișnuit de procesare este de până la 48 de ore.

Conform planificării, autorizația a fost emisă în mai puțin de cinci ore, la 22:37 și cu unele întârzieri de pe aeroportul Ben Gurion, care pot fi verificate, aeronova trebuia să decoleze pâna la ora 00:00. Este absolut cinic și fără suflet să încerci să obții câștiguri politice prin exploatarea tragediei unor oameni nevinovați, mai ales că aceste câștiguri le faci din banii furați de la cetățenii Republicii Moldova” a conchis purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Anterior, și Autoritatea Aeronautică civilă a venit cu o reacție. Potrivit unui comunicat, cei care s-au ocupat de organizarea zborului charter pe ruta Tel Aviv-Chișinău, despre care oligarhul fugar Ilan Șor spunea că autoritățile moldovenești nu-i permit aterizarea pe AIC, nu au oferit inițial AAC toate actele necesare pentru autorizare.