Ministrul Agriculturii: Vladimir Bolea: Ultimatumul înaintat de fermieri urmează să fie discutat la Guvern, Parlament și Președinție

Ala Găină

Ultimatumul înaintat de către fermierii care au solicitat și un dialog cu conducerea țării urmează să fie discutat cu reprezentanți din Guvern, Parlament și Președinție. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, prezent în platoul emisiunii „ÎN CONTEXT” de la Moldova 1. Oficialul a mai comunicat că intenționează să meargă să discute cu protestatarii, dar nu a precizat când o va face, îndemnând pe fiecare fermier să se adreseze pentru soluționarea problemelor la ministerul de resort, unde nu există birocrație.

„Cu fiecare dintre ei Ministerul Agriculturii are un dialog permanent. Inclusiv cu domnul Gheorghe, care a început în orașul Cahul. Acum două sau trei săptămâni, a venit la minister. Cum se știe, la Ministerul Agriculturii nu există ore de primire pentru agricultori. Vii, intri. Se termină o întâlnire, ai intrat. Exact a intrat el cu problema. Pentru că mergea la Camera de Comerț, a avut nevoie că erau foarte scumpe certificatele care constată că a fost o situație meteorologică în condiții în care trebuie de plătit câteva mii de lei. Ministerul Agriculturii a preluat problema, nu în mod birocratic.

A fost suficient să spună la minister că este o problemă. Ministerul Agriculturii s-a implicat și a și soluționat problema împreună cu Camera de Comerț care s-a implicat foarte activ în procesele de soluționare a problemei. Noi vorbim despre zero birocrație, despre zero birocrații. Vii de pe stradă cu o problemă. Ești agricultor? În următoarea secundă, ești ascultat, auzit, discuții. Deci, dialogul este unul permanent”, a declarat Vladimir Bolea.

În ceea ce privește motorina din România pentru agricultori, Vladimir Bolea a spus că aceasta urmează să ajungă.

„Urmează să fie livrată din România. Se ocupă Ministerul de Interne și Agenția Rezerve Materiale a Guvernului Republicii Moldova”, a mai spus el.