Ministrul de Externe, Mihai Popșoi va participa la Summit-ul aniversar al NATO de la Washington

Adrian Sirbu

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, întreprinde în perioada 9-11 iulie 2024 o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii pentru a participa  la o serie de activități din cadrul Summit-ului NATO de la Washington.

Șeful diplomației moldovene va lua parte, la invitația Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, la ceremoniile dedicate celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianței Nord-Atlantice și va ține un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”. De asemenea, Mihai Popșoi va avea o serie de întrevederi cu omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul va reitera interesul național al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradițional și credibil cu Alianța Nord –Atlantică. În același timp, Mihai Popșoi va sublinia importanța  promovării reformelor democratice în domeniul rezilienței naționale, în condițiile unui mediu internațional de securitate în continuă transformare, în special afectat de crizele geopolitice din regiune și lume.

În 2024, Republica Moldova marchează 30 de ani de la stabilirea parteneriatului cu Alianță Nord – Atlantică și 10 ani de la lansarea participării țării noastre la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.