Mircea Geoană: NATO oferă Republicii Moldova un pachet de asistență non-letală

Ala Găină

NATO oferă Republicii Moldova un pachet de asistență non-letală. Decizia a fost luată la reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor membre NATO, desfășurată la Bruxelles.

Potrivit secretarului adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, pachetul de asistență este un răspuns la solicitarea Chișinăului și vine să ajute Republica Moldova să facă față provocărilor războiului hibrid. Mircea Geoană spune că sprijinul întregului bloc NATO este unul non-letal, însă fiecare stat membru NATO poate oferi Republicii Moldova și ajutor de natură militară.

„Folosirea de către Rusia a arsenalului de instrumente din sfera războiului hibrid, la solicitarea Chișinăului, primește un răspuns din partea noastră. Miniștrii au aprobat un pachet de colaborare cu Republica Moldova pe tot ce înseamnă asistență non-letală. Nimic altceva decât sprijin pe reziliență, sprijin pe comunicații, sprijin împotriva dezinformării. De asemenea, pe plan bilateral Guvernul de la Chișinău și președintele Maia Sandu au transmis solicitări de sprijin de natură militară, acest lucru nu se face prin NATO, NATO este un facilitator și mă bucur că Marea Britanie, Germania, România au răspuns acestui apel”, a spus Mircea Geoană în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Anterior, președintele Maia Sandu a anunțat public despre existența unui plan al Kremlinului de a schimba puterea de la Chișinău prin acțiuni violente.