„Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc, așa ca Ucraina”. Reacția Kremlinului după ce R. Moldova a votat legea anti-propagandă rusă

Ala Găină

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că autoritățile din R. Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, așa cum fac și autoritățile ucrainene. Declarația a fost făcută joi, 23 iunie, în cadrul unui interviu pentru Compania națională de radio și televiziune de stat din Belarus, scrie TASS.

„Din păcate, astăzi în Moldova se încearcă aceleași lucruri ca și în Ucraina, adică anularea a tot ce este rusesc. Președintele țării a semnat o lege care interzice orice știri din Rusia. Asta este trist”, a declarat Lavrov la televiziunea de stat din Belarus.

De altă parte, Președinta Maia Sandu a răspuns acuzației aduse de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

„Această lege ține de decizia suverană a parlamentului, a președinției țării noastre și a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru și vom face în continuare ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze pornind de la informații obiective, și nu de la propagandă și surse false”, a replicat Maia Sandu, într-o conferință de presă, prilejuită de decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidat la aderare la UE.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a promulgat, pe 19 iunie, legea securității informaționale, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia. Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituite în R. Moldova, în contextul războiului din Ucraina.