Moscova răspunde Chișinăului! Autoritățile de la Kremlin le-au interzis accesul în Rusia președintei Consiliului Audiovizualului Liliana Vițu, și jurnalistului Mihail Sirkeli

Ala Găină

Autoritățile de la Kremlin le-au interzis accesul în Rusia președintei Consiliului Audiovizualului Liliana Vițu, și jurnalistului Mihail Sirkeli, fondatorul și administratorul portalului de știri Nokta de la Comrat, ca răspuns la expulzarea șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov. Decizia i-a fost comunicată ambasadorului R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, convocat pe 3 octombrie la Ministerul rus de Externe.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, decizia Moscovei este regretabilă și se încadrează în practicile ostile ale Rusiei.

„Indiferent de deciziile Moscovei, vom continua să stăm ferm pe pozițiile noastre de combatere a dezinformării, a atacurilor hibride și a încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat Igor Zaharov, purtătorul de cuvânt al instituției.

La începutul lunii septembrie, angajații Inspectoratului General pentru Migrație l-au declarat pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de zece ani. Acesta fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul țării noastre fiind învinuit de implicarea în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre, potrivit autorităților.