Natalia Morari acuză actuala guvernare de corupție, pe care o consideră mascată sub drapelul integrării europene
Candidata independentă la funcția de președinte, Natalia Morari, acuză actuala guvernare de corupție, pe care o consideră mascată sub drapelul integrării europene. Ea susține că, în timp ce oficialii promovează valorile și standardele UE, în realitate corupția continuă să fie tolerată și chiar protejată, iar despre acest lucru vorbește chiar cazul Sumitomo.
„Ce de fapt a scos la iveală cazul Sumitomo? Am aflat că deja de mai bine de doi ani cel mai mare investitor străin este supus extorcării și șantajului. Am aflat cum i s-a cerut mită investitorului, deci era clar că era vorba despre o extorcare. Am aflat că directorul Sumitomo în Moldova a fost asigurat de către domnul Recean că neînțelegerea va fi rezolvată în curând. Cu toate acestea, nu s-a întreprins nicio acțiune ulterior. Conform informațiilor noastre, Dorin Recean i-a raportat Maiei Sandu despre situație, inclusiv despre mită, dar ea i-a spus să nu se implice”, a declarat Natalia Morari în cadrul ediției sale săptămânale „Morari News”.
Candidata la funcția de președinte, Natalia Morari, o acuză pe Maia Sandu că a luat apă în gură pe acest caz.
„Deja de mai bine de o lună, scandalul nu dispare de pe paginile și ecranele mass-media, dar Maia Sandu, știind despre dosarul penal pentru extorcarea mitei, înțelegând absurditatea acuzațiilor aduse investitorului, conștientizând perfect prejudiciul colosal pe care acest scandal îl aduce climatului investițional și reputației țării, Maia Sandu continuă să păstreze tăcerea, nevăzând și neauzind indignarea din toate părțile”, a precizat candidata.
Scandalul cu Sumitomo reprezintă doar partea vizibilă a aisbergului, care ne-a permis să ridicăm vălul asupra adevăratelor moravuri ale autorităților, mai spune Natalia Morari.
„În Moldova s-a format o adevărată Comunitate Criminală condusă de Maia Sandu. Aceasta nu este o exagerare și nici o hiperbolă, acestea sunt realitățile noastre de zi cu zi și apropo termeni juridici din Codul Penal. În cadrul comunității criminale organizate a lui Sandu fac parte grupuri criminale – grupul lui Spînu, cel mai puternic. Grupul lui Grosu, care controlează grănicerii și vama. Ne-am obișnuit să auzim despre activitatea grupului infracțional al lui Spînu și, într-o măsură mai mică, despre gruparea criminală a lui Grosu. Gruparea lui Alaiba, care controlează afacerile nu prea s-a făcut remarcată, dar iată acum a ieșit la lumină în toată splendoarea ei. Și au fost dezvăluite metodele și moravurile care domnesc la noi în realitate. Iar realitatea este pur și simplu șocantă”, a subliniat Natalia Morari.
Natalia Morari mai precizează că Maia Sandu se află în vârful unei piramide criminale, oamenii ei de încredere formează grupuri criminale, care fac parte dintr-un mare grup infracțional organizat, iar puterea de stat este folosită ca un instrument de îmbogățire.