Natalia Morari, despre alegerile de duminică: „Primul tur a scos la iveală un lucru clar: cetățenii au observat incompetența Maiei Sandu și a echipei sale”

Ala Găină

„Primul tur a scos la iveală un lucru clar: cetățenii au observat incompetența Maiei Sandu și a echipei sale. Și asta în ciuda tuturor resurselor administrative mobilizate, a oamenilor speriați, a presiunilor făcute asupra opoziției, mai ales asupra unor contracandidați”. Declarația aparține Natalia Morari, care a candidat independent la scrutinul prezidențial de duminică, 20 octombrie.

În cadrul unei postări pe rețelele de socializare, ea a scris că rezultatele alegerilor au arătat un aspect îngrijorător – cât de extremiști sunt cei din jurul Maiei Sandu.

Cei care nu au votat pentru ea sau pentru referendumul său sunt etichetați drept corupți, dușmani ai poporului, trădători, oameni care nu-și iubesc țara sau cu inteligență limitată. Aproape că se sugerează să fie aduși în centrul Chișinăului și făcuți rușinea națională. Acest comportament este nesănătos și demonstrează cât de speriați sunt de pierderea puterii. În perioada următoare, Maia Sandu, PAS-ul și întreaga lor mașină de propagandă vor deveni din ce în ce mai agresivi. Vor ataca, vor defăima și compromite. De ce? Pentru că nu au prea multe realizări la care să facă referire. Vor încerca să ne sperie, să inventeze tot felul de scenarii alarmiste și să ne convingă că singura salvare pentru Moldova este Maia Sandu și echipa ei”, a scris Morari.

Natalia Morari spune că mulți au refuzat să participe la referendum, pentru a nu fi parte a unui spectacol.

„Cunosc sute de oameni cu viziuni pro-europene, inclusiv eu, care au ales să nu fie parte din acest spectacol. Rezultatul la limită al referendumului ar trebui să fie un duș rece pentru partenerii externi, care, în ultima vreme, au tot făcut drumuri la Chișinău, făcând practic campanie electorală pentru Maia Sandu”, a mai scris jurnalista.

În concluzie, Morari spune că în loc să consolideze societatea, Maia Sandu a reușit să o dezbine.

„Alegerile vor trece, dar noi vom continua să trăim aici. Ne dorim cu toții o țară prosperă, unde să ne simțim bine să trăim. Ar fi de dorit ca actuala guvernare să recunoască greșelile și incompetența, și să accepte că oamenii au dreptul la alte opinii. Repet, dragi cetățeni, nu vă lăsați intimidați sau speriați. Acum e momentul să fim mai uniți ca niciodată. Moldova are nevoie de altfel de politicieni – nu de cei care sunt gata să-i denigreze pe cetățenii care nu sunt de acord cu ei. Noi vom reuși. Sunt sigură”, a conchis Morari.