Natalia Morari, despre „Ambasadori pentru UE” în școli: „Doamna Sandu, v-au trebuit exact patru ani ca să deveniți Vlad Plahotniuc”

Adrian Sirbu

Candidata independentă la funcția de președinte, Natalia Morari, a criticat recenta inițiativă „Ambasadori pentru UE” lansată de președinta Maia Sandu, care se va desfășura în școli. Morari consideră că această acțiune a șefei statului este strict o formă de propagandă.

Într-o postare pe Telegram, Natalia Morari a subliniat că șefa statului, Maia Sandu, aplică standarde duble în politicile sale.

Să facem un mic joc al imaginației. Anul 2020, campania prezidențială, președintele de atunci Igor Dodon lansează inițiativa “Ambasadorii Uniunii Euroasiatice” (sau BRICS, de exemplu).  O inițiativă “apolitică”, exact în perioada  2020-2021 cu două campanii electorale. Președintele Dodon cere de la Ministerul Educației suportul în organizarea întâlnirilor cu profesorii și elevii din toate școlile din țară.  

V-ați imaginat? Sunt gata să pariez că doamna Sandu de atunci, nu cea de azi, ar ieși cu protestele în fața președinției. Iar toată presa liberă de atunci, nu cea de azi, zile la rând ar dezbate tema încercării de a introduce propaganda politică în școli.  Doar că nici doamna Sandu nu mai este cea din 2020, nici presa “liberă”, nici societatea civilă. Din toată povestea frumoasă că Maia Sandu va fi altfel de președinte, ne-am trezit cu tone de minciuni, cinism, ipocrizie și standarde duble peste tot. Dar și cu încercări disperate de a ne ține de proști exact prin aceleași metode pe care le folosea Plahotniuc. Doamna Sandu, v-au trebuit exact 4 ani ca să deveniți Vlad Plahotniuc”, a scris Natalia Morari.

Amintim că Ministerul Educației a informat că, pe parcursul anului de studii 2024-2025, în instituțiile de învățământ general se desfășoară inițiativa „Ambasadori pentru UE”, organizată la propunerea Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. În acest context, MEC a solicitatdirectorilor de școli să organizeze activitățile respective și să asigure participarea elevilor și profesorilor la acestea.