Natalia Morari, după ce Spînu și-a cumpărat imobil la București pentru a evita un conflict de interese: „Casa lui Victor Parlicov este conectată la gaze naturale și curent livrate de companii locale?”

Adrian Sirbu

După ce Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că nu a vrut să cumpere un imobil în Republica Moldova, deoarece asta ar fi fost „conflict de interese”, pentru că el este responsabil de domeniul construcțiilor, mai mulți politicieni au venit cu o reacție. Jurnalista Natalia Morari, candidată la alegerile prezidențiale se întreabă retoric dacă locuința ministrului Energiei, Victor Parlicov, este conectată la gaze naturale și curent livrate de companii locale. 

„Curios – casa ministrului Energiei, Victor Parlicov, este conectată la gaze naturale și curent livrate de către companii locale? Or, el este ministrul care reglementează acest domeniu. Iar șefa de la Sănătate se tratează în caz de necesitate în spitalele din Moldova? Nemerenco e cea care reglementează domeniul, nu, dle Spînu? Și dl Bolea de unde-și ia fructe și legume? Din România sau de pe piața locală? Dacă de la noi, e incorect conform logicii lui Spînu. Premierul Recean de la care producători cumpără carne de găină pentru KFC-uri? Dacă de la cei autohtoni, iarăși o încălcare. 

Continuați tot așa, domnule Spînu, și mai procurați apartamente în afara țării. Cu toate că nu vă vor ajuta”, a scris Morari pe Telegram.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a investit anul trecut într-un apartament la București. Locuința este trecută și în declarația de avere, însă în document nu este specificată nici țara și nici localitatea în care aceasta se află.

„Este un apartament în București. Nu este unul gata, am făcut o investiție. Este o construcție la prima etapă. Nu este un apartament gata”, a menționat anterior Andrei Spînu, în cadrul emisiuni televizate.

Potrivit ministrului, apartamentul va avea totuși o suprafață mai mare de 59 de metri pătrați, așa cum este indicat în declarația de avere și interese personale.