Natalia Morari: Subordonarea presei e unul din instrumentele prin care Maia Sandu fraudează alegerile prezidențiale

Adrian Sirbu

Candidata la alegerile prezidențiale, Natalia Morari, critică dur mass-media din Republica Moldova, subliniind cămajoritatea instituțiilor de presă, inclusiv Moldova 1, ignoră intenționat declarațiile contracandidaților Maiei Sandu. Natalia Morari afirmă că presa nu reflectă subiecte de interes pentru cetățeni, în special despre parcursul campaniei electorale.

Săptămâna trecută, într-o manieră democratică și civilizată, în cadrul unui briefing, am ieșit deschis în fața oamenilor și am informat despre atacul politic venit de la CNA împotriva mea. Am făcut asta pentru a semnala intenția de fraudare a alegerilor și pentru a da de înțeles dnei Sandu și cârcotașilor ei că noi pe toate le vedem și le înțelegem.

Declarația mea a fost o informație de interes public – despre alegerile prezidențiale, prin urmare despre viitorul nostru. Dar, majoritatea instituțiilor media – majoritatea care o servește pe dna Sandu și nu societatea – au ignorat declarația mea. Nu au contestat-o pentru că e adevărată. Dar au ignorat-o, probabil pentru că așa sunt ordinele de sus. A ignorat mesajul meu de alarmă și Moldova 1 – instituție media întreținută din bani publici, adică din banii noștri. De trei ani Moldova 1 reflectă numai ceea ce nu o supără pe dna Sandu. Păcat că Moldova 1 o servește pe dna Sandu, și nu pe cetățenii Republicii Moldova așa cum ar trebui să fie”, a declarat Natalia Morari.

Natalia Morari a precizat în acest sens că membrii Consiliului Audiovizualului reprezintă integral interesele Maiei Sandu.

Dna Sandu și cârcotașii ei răspândesc zilnic zeci de declarații fără sens și valoare, iar Moldova 1 are grijă să reflecte toate minciunile lor. Iar o informație despre atacul asupra libertății alegerilor Moldova 1 o ignoră. Și Consiliul Audiovizualului susține această orchestrare mediatică. Componența actuală a Consiliului Audiovizualului reprezintă integral interesele dnei Sandu.

Azi Republica Moldova nu are CEC, nu are Consiliul Audiovizualului, nu are CNA, nu are Guvern, nu are Parlament și Președinție – pentru că toate o servesc pe Maia Sandu. Și apropo, nu e vorba de persoana mea, Natalia Morari, ci este vorba despre unul dintre candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova”,  a conchis candidata.