De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Natalia Parasca a avut o întrevedere cu reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova

Ala Găină

Președinta interimară a partidului politic „Renaștere” din Republica Moldova, Natalia Parasca, s-a întâlnit cu reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova. Principalul subiect al întâlnirii a fost dezvoltarea cooperării bilaterale.

Partea rusă a exprimat disponibilitatea pentru colaborare, ținând cont de legăturile culturale și istorice dintre cele două țări. Părțile au fost de acord că deportările ilegale ale jurnaliștilor de către autoritățile din Republica Moldova încalcă obligațiile internaționale ale statului în ceea ce privește libertatea presei și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor.

O direcție importantă a activității partidului nostru este integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Republica Moldova este interesată în cooperarea cu membrii Uniunii Economice Eurasiatice, cu sprijinul Federației Ruse, în calitate de principal partener al acestei structuri. În prezent, partidul nostru a inițiat strângerea de semnături în întreaga țară. Dorim să organizăm un referendum și să ascultăm voința poporului cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică”, a declarat Natalia Parasca.

De cealaltă parte, Maria Zaharova a menționat că Federația Rusă este pregătită întotdeauna pentru cooperare bilaterală, adăugând că Republica Moldova este tratată ca o țară suverană și independentă.

„Rusia este întotdeauna alături și gata să ajute. Cooperarea dintre cele două țări s-a dezvoltat cu succes de-a lungul decadelor. Toate acestea se datorează faptului că tratăm Republica Moldova ca pe o țară suverană și independentă, iar toate problemele care apar sunt soluționate într-un mod respectuos reciproc. Rusia este pregătită să construiască un viitor mai bun în interesul ambelor țări”, a declarat Maria Zaharova.