Natalia Parasca, liderul partidului „Renaștere”: „În timp ce autoritățile scriau postări pe Facebook, cetățenii simpli se implicau în salvarea oamenilor”

Adrian Sirbu

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, și-a exprimat recunoștința pentru eroii care și-au riscat viața în urma zăpezii masive din 26 noiembrie.

Aceasta a evidențiat solidaritatea cetățenilor Republicii Moldova.

Natalia Parasca nu a uitat nici de „eforturile” autorităților care au fost reflectate în postările online despre „munca depusă”, în timp ce simplii cetățeni au intervenit eficient pentru a gestiona consecințele calamității.

Conform spuselor președintei de partid, într-un interval de 24 de ore, echipele de salvare conduse de partidul „Renaștere” au gestionat peste 180 de situații de urgență provocate de ninsori abundente. Totodată, au intervenit pentru a elibera 300 de vehicule blocate în zăpadă, oferind asistență la 774 de persoane și facilitând trecerea a 7 ambulanțe și 8 autobuze.

Natalia Parasca a transmis sincere mulțumiri salvatorilor, polițiștilor și angajaților serviciilor de drumuri, subliniind mândria partidului „Renaștere” față de acești eroi.