Nicolae Ciucă, în vizită la Chișinău: „Transmit un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat”

Adrian Sirbu

„Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”. Este mesajul transmis astăzi de către președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău.

”Pentru fraţii şi surorile noastre de dincolo de Prut, Vreau să transmit astăzi, de la Chişinău, un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetăţenii Republicii Moldova ştiu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susţinut şi vom continua sprijinul nostru necondiţionat pentru aceştia”, a transmis Ciucă într-o postare.

„Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România şi care sunt îngrijoraţi pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să ştiţi că România preţuieşte la fel de mult locurile în care v-aţi născut”, mai spune Ciucă.

Potrivit preşedintelui Senatului, ”Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană, o ţară independentă şi suverană şi e singura care trebuie şi poate să îşi decidă soarta”.

”Am credinţa că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, mai afirmă el.

Preşedintele Senatului va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi cu cu Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Nicolae Ciucă va participa şi la plantarea unor copaci, alături de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, în ⁠Grădina Botanică Naţională ”Alexandru Ciubotaru”.