Nicolae Ciucă: „România va continua să ofere sprijin pentru Republica Moldova”

Adrian Sirbu

România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chișinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Declarația aparține președintelui Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă, care a avut ieri, 18 iunie, o întrevedere cu Ina Coșeru, președinta Comisiei de politică externă și integrare europeană.

În cadrul întrevederii, președintele Senatului a exprimat intenția de a continua dialogul aprofundat și consistent din ultimii ani și a transmis aprecierile sale cu privire la nivelul excelent al relațiilor de cooperare dintre România și Republica Moldova, inclusiv la nivel parlamentar.
  
„România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chișinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Este obligatorie combaterea dezinformărilor și a manipulărilor care vor fi plasate în spațiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegerile prezidențiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană”, a declarat Nicolae Ciucă.

În plus, președintele Senatului a scos în evidență modul profesionist în care autoritățile de la Chișinău au gestionat provocările de destabilizare recente, securitatea Republicii Moldova fiind o prioritate majoră pentru România și este esențială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei, se arată într-un comunicat al Senatului României.

Nicolae-Ionel Ciucă a asigurat-o pe interlocutoarea sa că România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova, oferind asistență complexă, transfer de expertiză și instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situațiilor de urgență, prevenirea și combaterea traficului de arme și a corupției.