Ilan Șor

Nimic nou sub soare! Ilan Șor a rămas fără imunitate, dar se plimbă la libertate

Redacția Liber TV

"Pentru anii 2016 – 2019 acesta nu a inclus în declarația de avere și interese personale informația privind bunurile immobile aflate în proprietatea soției sale. Inclusiv tranzacția de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile realizate pe teritoriul Federației Ruse, precum și conturile bancare deținute de acesta. Astfel săvârșind infracțiune de fals în declarații", a menţionat Dumitru Robu.

Deputații Partidului ȘOR au boicotat ședința Parlamentului. Într-un comunicat de presă, Ilan Șor a acuzat  PAS de instaurarea unui regim totalitar și de uzurparea puterii de stat. Potrivit lui, guvernarea a decis să fabrice dosare. Cei vizați nu au venit cu un comentariu, deocamdată.

Vă sigur că Procuratura nu-și va cere scuze. Procuratura va face tot posibilul ca persoanele să compară pe banca acuzaților, să obțină o sentință de condamnare, iar bunurile care au fost obținute în urma comiterii infracțiunii să fie confiscate și întoarse în bugetul statului (…) Israelul este unica țară care își extrădează cetățenii. Procuratura va întreprinde toate măsurile și este sigură pe poziții că Șor va fi extrădat în Republica Moldova pentru a purta răspundere pentru crimele comise”, a declarat Robu, înainte de votul deputaților.

Reamintim că, în data de 16 decembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat Legislativului 9 cereri prin care solicită ridicarea imunității lui Ilan Șor. Procuratura Generală susţine că parlamentarul din fracţiunea partidului ŞOR ar fi implicat în escrocherie, spălare de bani, conducerea unei organizaţii criminale şi fals în declaraţii.

Ilan Şor a rămas fără imunitate parlamentară şi în legislatura trecută, tot la cererea lui Dumitru Robu. Şor plecase din ţară înainte de a rămâne fără imuniate. Ilan Şor a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare într-un dosar legat de frauda bancară. Şor se declară nevinovat şi a atacat decizia la Curtea de Apel, unde dosarul este încă pe rol.