Igor Grosu

„Noi AM AVUT SENZAȚIA că Guvernul a dat aviz pozitiv”. Cum explică Grosu votarea majorării salariilor judecătorilor CC fără avizul Executivului

Redacția Liber TV

„A fost o lipsă de comunicare a Guvernului, noi am avut senzația că Guvernul a dat aviz pozitiv, între timp lucrurile se precipitau, pentru că noi trebuia să reușim tot pachetul de legi până pe data de 6 decembrie să fie expediate și, în consecință, când te grăbești, se întâmplă lucruri de acestea”, a menționat Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, Igor Grosu, documentul care prevede majorarea judecătorilor Curții Constituționale urmează a fi revizuit și reexaminat. În context, Grosu susține că majorarea salariilor pentru judecătorii CC va fi mai mică decât cea anunțată anterior.

„Graba strică treaba. S-a pornit de la discuția nu doar de la salariile membrilor CC, dar și de la salariile angajaților CC care sunt modeste și se face o muncă enormă acolo. Acum în vâltoarea acestor evenimente, a fost o lipsă de comuniare cu Guvernul, am avut senzația că Guvernul a dat aviz pozitiv. Lucrurile se precipitau și trebuia să reușim cu pachetul de legi la bordul Fondului Monetar Internațional. Ne-am dat seama că atunci când te grăbești se întâmplă astfel de lucruri”, a declarat Igor Grosu.

Începând cu anul 2022, Judecătorii Curții Constituționale (CC) vor primi un salariu net de circa 60 de mii de lei, față de 25,5 mii de lei, cât primesc acum. Majorarea salariilor magistraților a fost posibilă după ce deputații au votat două amendamente, unul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (politica bugetar-fiscală) și unul la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022. Amendamentele au fost propuse de trei deputați de la Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepreședinta fracțiunii, Veronica Roșca și președinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate.