Noul Ministru al Mediului, Sergiu Lăzărescu a depus jurământul de învestire în funcție

Adrian Sirbu

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Lazarencu, a fost învestit în funcția de ministru al mediului. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc astăzi la Președinție. 

Președinta Maia Sandu a declarat că domeniul mediului este unul prioritar pentru țară, iar eforturile consecvente și consistente trebuie continuate. Șefa statului spune că integrarea europeană presupune acțiuni ferme pentru a ajusta cadrul legal și politicile, iar în domeniul mediului este foarte mult de lucru.

Anul trecut am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure. Pentru anul acesta avem aceeași sarcină. Trebuie să ne pregătim și instituțional, și cu tehnică, și organizatoric ca să putem să creștem această sarcină de plantare anuală. O altă prioritate este managementul deșeurilor și al apelor uzate”, a notat președinta.

Premierul Dorin Recean a anunțat miercuri schimbarea în echipa guvernamentală. Fosta ministră a mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a scris pe Facebook că a decis să se retragă din Guvern „pentru a se concentra pe proiectele de viitor care îi sunt aproape de inimă”.

Sergiu Lazarencu are 38 de ani și este licențiat în economie. A fost viceprimar al comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. În 2021 a devenit parlamentar, iar din martie 2023 este secretarul Comisiei economie, buget și finanțe.