De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

Noul scenariu al propagandiștilor ruși: Republica Moldova se pregătește să-și mobilizeze populația și să atace Transnistria împreună cu România

Redacția Liber TV

Pe rețeaua Telegram a apărut un nou scenariu incredibil în rândul propagandiștilor ruși: Republica Moldova se pregătește să declare mobilizarea generală în rândul cetățenilor săi.

Scenariul a fost publicat de contul de Telegram WarGonzo, un cont care urmărește evoluțiile militare din Ucraina și care are peste 1,2 milioane de urmăritori. Unul dintre cei care lucrează la proiectul WarGonzo este jurnalistul rus Semen Pegov, un propagandist cu conexiuni cu serviciile speciale rusești și care în trecut a fost acuzat de relatări false sau înscenări.

Scenariul publicat acum, vizualizat deja de aproape 800.000 de urmăritori ai canalului, spune că Republica Moldova ar declanșa o mobilizare generală și, împreună cu trupe române, ar deschide un nou front pentru Rusia, de presupus în regiunea Transnistriei unde Federația Rusă are trupe staționate.

Urgent! (Maia) Sandu pregătește mobilizarea militară în Moldova!

Acest lucru este raportat de surse de încredere ale proiectului @wargonzo din Chișinău.

Potrivit informațiilor noastre, curatorii au însărcinat-o deja pe Sandu să cerceteze măsura unei mobilizări militare de amploare în Moldova – pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. Nu este exclusă opțiunea ca moldovenii mobilizați să fie trimiși să lupte în interesele grupării teroriste UG („Statul Ucrainean”) la Nikolaev și alte zone fierbinți”, se arată în mesajul WarGonzo.

Republica Moldova a reacționat rapid, iar Ministerul Apărării de la Chișinău a transmis că informațiile vehiculate de propagandiștii ruși sunt false.

„ATENȚIE! FALS!

Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă.

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării.

Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea”, se arată în reacția Ministerului Apărării.