O nouă ședință de judecată în dosarul de șantaj în care este vizat Dorin Damir. Probele procurorilor

Adrian Sirbu

Luni, 23 octombrie, are loc o nouă ședință de judecată în care este vizat Dorin Damir, finul de cununie a lui Vlad Plahotniuc, președintele Federației FEA. Ședința va începe la ora 15:00 la Curtea de Apel Chișinău în dosarul șantajului de care acesta este acuzat.

În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofițerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului. Mai exact, acesta avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material.

În scopul eludării răspunderii penale, acesta a apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, pentru ca să-și retragă plângerea și pretențiile”, informează PCCOCS.

Totodată, prin aceste acțiuni de șantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiției.

În vara anului 2021, fondatorul companiei “Pro Imobil”, Vladislav Musteață, declara că președintele FEA, Dorin Damir,  prin intermediul apropiatului său, Octavian Orheaianu, în 2017, ar fi imputat sume de bani pentru „aplanarea problemelor din cadrul companiei”. Totodată, Musteață spunea că ar fi fost amenințat de către aceștia cu deschiderea unor dosare penale.

Fondatorul companiei „Pro Imobil”, Vladislav Musteață, spunea că, în anul 2019, în „administrația firmei au fost puși oameni de ai lui Octavian Orheianu și rude de ai lui Dorin Damir, al cărui scop de bază era preluarea afacerii”.

Atunci, Dorin Damir declara că acuzațiile sunt nefondate și nu a intervenit în activitatea, structura și procesele ce au avut loc în această companie.