O ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Chișinău

Redacția Liber TV

O ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, care se află într-o vizită la Chișinău.

Urmează să organizăm în premieră ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Mă buru că ședința va avea loc la Chișinău. Este un mesaj puternic de susținere a eforturilor actualei guvernări în țară”, a menționat Igor Grosu.

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există o altă cale de dezvoltare decât intrarea în Uniunea Europeană. România nu face un favor, ci are obligația de a ajuta Republica Moldova în parcursul european”, a declarat președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ion-Marcel Ciolacu.

Totodată, cei doi președinți de Paramente au discutat despre cozile de TIR-uri la frontiera moldo-română. Deocamdată nu au fost identificate soluțiile pentru depășirea acestei probleme, însă discuțiile urmează să continue.