OFICIAL! Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Redacția Liber TV

Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Parlament, cu votul a 60 de deputați.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

În perioada anilor 2021 – 2023, Ana Revenco a fost ministră a Afacerilor Interne. Anterior, potrivit informațiilor din CV, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate. De menționat că Ana Revenco a făcut parte din Grupul de experți privind acțiunile împotriva traficului de ființe umane (GRETA) din cadrul Consiliului Europei și a condus Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.