OFICIAL! Comuna Stăuceni a primit statut de oraș. Alexandru Vornicu: „Împreună am reușit”

Adrian Sirbu

Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană.

Deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, susține că obținerea de către comuna Stăuceni a statutului de oraș este justificată de potențialul economic și demografic al localității și este necesară în vederea asigurării bunăstării locuitorilor acesteia.

La rândul său, primarul de Stăuceni, Alexandru Vornicu a salutat decizia, spunând că „împreună am reușit pentru Stăuceni”.

„Obținerea statutului de oraș ne ambiționează să continuăm să muncim cu și mai mare forță, să accesăm și mai multe fonduri și să lansăm și mai multe proiecte de infrastructură, să avansăm pe toate domeniile, astfel încât Stăuceni să fie recunoscut ca un model de dezvoltare – un adevărat oraș european”, a declarat primarul Alexandru Vornicu.

De menționat că în componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.