Olesea Stamate, exclusă din Biroul Permanent al Parlamentului. Comisia juridică are un nou președinte

Adrian Sirbu

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Veronica Roșca a preluat conducerea Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități. Se întâmplă după ce pe 19 ianuarie, deputata Olesea Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președintă a Comisiei juridice.

Parlamentul a mai aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Potrivit hotărârii, au fost excluși  din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihai Popșoi, fiind incluși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

La fel în prima ședință a sesiunii de primăvară, deputații l-au desemnat pe deputatul PAS, Adrian Belîi, în calitate de președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Anterior această comisie era condusă de Dan Perciun, actualul ministru al educației.

Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președintă a acestei Comisii a fost desemnată deputata Ina Coșeru. Numirea vine după ce deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului, în locul lui Mihai Popșoi. Ultimul a fost învestit recent în funcția de ministru al afacerilor externe.