„Onor la tricolor”! Unioniștii au organizat un eveniment dedicat Zilei Tricolorului

Ala Găină

Onor la tricolor! Cu acest generic, unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP” împreună cu mai mulți veterani ai războiului de la Nistru au organizat un eveniment dedicat Zilei Tricolorului, marcată anual la data de 26 iunie. Acțiunea a avut loc la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, iar organizatorii au dorit astfel să aducă un omagiu ostașilor care și-au dat viața pentru patrie și își zac somnul de veci la acest Cimitir al Eroilor.

Evenimentul a început cu un tedeum oficiat de Mitropolia Basarabiei în memoria eroilor neamului românesc. Ulterior, a fost sfințit tricolorul și înălțat la intrarea în Cimitirul Eroilor din Chișinău.

Potrivit liderului unionist, Vlad Bilețchi, în prezent, trădătorii de neam încearcă să inoculeze ideea că drapelul Republicii Moldova este distinct de cel al României.

„Trei culori și-o singură iubire – Românească, ne spuneau regretații Ion și Doina Aldea-Teodorovici. De-a lungul istoriei, am fost dezbinați, deportați, ne-au luat credința și tot ce aveam mai sfânt, dar tricolorul a rămas mereu călăuza și simbolul cel mai sacru al neamului românesc. Ziua Drapelului Național, pe care o marcăm astăzi, este o zi a mândriei și a demnității naționale, este ziua în care cinstim aceste trei culori sublime – albatru, galben și roșu, toate cu o semnificație aparte. La 1 decembrie 2016, alături de mii de buni români, am scris istorie – am întins 1 kilometru de tricolor pe străzile din Chișinău și am demonstrat că Republica Moldova vrea unire. Să ne iubim tricolorul și să păstrăm mereu vii valorile și idealurile transmise de străbuni”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA-ODIP”.

Ziua de 26 iunie fost aleasă Ziua Drapelului Naționale în amintirea zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române.