Parlamentul a aprobat demisia Tatianei Răducanu. Grosu: “Comisia își va continua activitatea”

Adrian Sirbu

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor.

„La data de 14 mai 2024 în adresa Comisiei juridice numiri și imunități a parvenit cererea semnată de către doamna Tatiana Răducanu în calitate de membru al Comisiei Pre-vetting și Comisia de evaluare a procurorilor și judecătorilor prin care a comunicat că solicită depunerea demisiei. În cererea de demisie, dna Răducanu a expus motivele care au stat la baza acestei decizii”, a declarat deputata PAS, președinta Comisiei juridice numiri și imunități. Veronica Roșca.

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acest lucru „este încă o încercare a procurorilor și a judecătorilor care nu au trecut sau înțeleg că nu au șanse să treacă procesul de evaluare, de a ataca Comisia de evaluare. Eu îi asigur pe această cale că Comisia își va continua activitatea și procesul de evaluare va merge mai departe. (…) Încurajez procurorii și judecătorii de treabă să meargă mai departe încrezuți, cei care nu își pot argumenta averile, pământurile, casele, asta este. Băieți, schimbați-vă ocupația”, a declarat Igor Grosu.