De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

Partidul „Renaștere” acuză PAS de presiuni și cere eliberarea din arest a deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan

Ala Găină

Partidul „Renaștere” a emis un comunicat de presă, prin care exprimă susținerea pentru liderii săi, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au fost plasați în arest pentru încă 30 de zile.

În comunicatul de presă, Partidul „Renaștere” a acuzat guvernul de utilizarea acuzațiilor false pentru a menține liderii formațiunii în arest.

”Exprimăm susținerea pentru liderii noștri de partid Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. În ciuda declarațiilor zgomotoase ale lui Sandu despre democrație, Nesterovschi și Lozovan au fost lăsați în arest pentru încă 30 de zile. Toate acuzațiile sunt cusute cu fire politice și până în prezent nu au fost prezentate dovezi. Arestarea lui Nesterovschi și Lozovan este o altă șmecherie a actualei guvernări, o încercare de a defăima, de a discredita concurenții puternici. Autoritățile încearcă să reducă la tăcere întreaga opoziție!”, se arată în comunicat.

Partidul „Renaștere” a subliniat că în spatele lui Nesterovschi și Lozovan stau mii de susținători care sunt profund implicați în lupta lor politică. Cu toate acestea, ei se confruntă acum cu percheziții înscenate, acuzații nefondate, privarea de imunitate și arestări, acțiuni care amenință în mod clar principiile democrației și drepturile opoziției.

”În spatele lui Nesterovschi și Lozovan se află mii de oameni care cunosc prețul fiecărui cuvânt al liderilor noștri. Ce poate face Sandu, a cărui fiecare decizie se transformă într-o catastrofă pentru țară, împotriva lor? Doar percheziții înscenate, acuzații false, privarea de imunitate și arestări”, notează formațiunea în comunicat.

În context, Partidul „Renaștere” a cerut încetarea presiunilor politice și eliberarea imediată a lui Nesterovschi și Lozovan.

Guvernarea nu este pregătit pentru alegeri oneste, încalcă toate drepturile opoziției! Cerem să se pună capăt presiunii politice! Libertate pentru Nesterovschi și Lozovan!”, a conchis formațiunea politică.